top of page

Vloerverwarming Frezen

Voor de aanleg van vloerverwarming, verzorgen wij het frezen van sleuven in bestaande dekvloeren, betonvloeren en tegelvloeren. Het frezen van de vloerverwarming kan geheel stof-arm uitgevoerd worden. Dit kunnen wij realiseren door gebruik te maken van deskundig personeel en de nieuwste machines. Wij hebben deskundigheid, service en professionaliteit hoog in het vaandel staan.

AANVRAAG

OFFERTE/

INFORMATIE

Hoe gaan wij te werk?

Vloerverwarming kan op diverse manieren gerealiseerd worden. Het meest ideale systeem voor bestaande woningen, is het infrezen van sleuven. Het frezen van sleuven gebeurt geheel stof-arm. Waarom is dit de meest ideale manier? Het is minder bewerkelijk, de afdek/cement dekvloer hoeft er niet uitgesloopt te worden. Wanneer de vloerverwarming gefreesd is, kunnen de vloerverwarmingsbuizen in de sleuven verwerkt worden. Tevens is dit systeem, voor bestaande woningen, het goedkoopste. De buizen worden aangesloten op een een regelunit, die ervoor zorgt dat het hete water van de CV-ketel wordt getransporteerd door de buizen. In de regelunit is een circulatiepomp verwerkt, deze transporteert het water door de buizen. Naast het frezen van vloerverwarming, kunnen wij tevens het volledige pakket verzorgen.

Hoe worden de sleuven gefreesd?

Voor het frezen in de vloer is professioneel gereedschap nodig. Vooral beton en tegels vragen om specifieke hulpmiddelen. Wij rijden met bussen die hier volledig voor zijn ingericht. De bussen zijn uitgerust met krachtstroom, specialistisch gereedschap en een aggregaat. Het vrijkomende stof wordt verzameld en in een handzame verpakking op de klantlocatie achtergelaten.

Stof-arm?

Wij frezen stof-arm, dit houd in dat wij met speciale gefilterde stofzuigers al het loskomende stof meteen word weg gezogen. Zonder stof blijft de vloer een stuk netter en zit het niet in de weg van het inleggen van de vloerverwarming buizen. Ook weerhoud dit ervan dat andere mogelijke bouwprojecten in de desbetreffende ruimte verhinderd worden door stof in de lucht. 

slakkenhuis-meander1.jpeg

Slakkenhuis

Leg stijl

De legstijl de we toepassen is het slakkenhuis, deze techniek zorgt ervoor dat alle plekken in de ruimte even warm zijn. 

Afmetingen

Wanneer we vloerverwarming frezen, komen de sleuven ca. 18 mm diep te liggen. Deze sleuven zullen, afhankelijk van het type vloerverwarming dat u kiest, hart op hart gemiddeld 10, 12, 15 of 20 cm van elkaar verwijderd zijn en aangelegd worden in een slakkenhuis patroon. Door deze manier van vloerverwarming frezen komen de aan- en afvoerslang in een slakkenhuis patroon naast elkaar te liggen, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld.

Wilt u meer informatie of een kostenindicatie voor het frezen van uw vloerverwarming? Wij staan u graag te woord, dus neem gerust contact met ons op!

bottom of page